Partman Virtual Desktop

 

Partman satsar hela tiden på att ta fram smarta och flexibla lösningar för alla typer av företag. När vi implementerade PDV, letade vi efter en lösning till småföretagare som var väldigt beroende av att deras dator hemma fungerade.Detta är den dator som det ofta faktureras vid.

Efter en rundringning bland småföretagare, som ofta var enmansföretag, upptäckte vi att denna dator ofta även var den dator som övriga familjen också använde sig av. Detta kunde emellanåt ställa till lite problem. Antigen beroende på virus, eller att någon helt enkelt råkade ta bort något viktigt från datorn.

När vi väl hade problematiken klar för oss var det bara att spinna vidare på en lösning som tar bort dom bekymmer som många känner.

Så vad är då PVD?

Det korta, och tekniska svaret. En virtuell dator som körs på våra hostade servrar.

Så vad är då PVD så att man förstår?

Tänk så här. I vårt datacenter så har vi installerat en dator med det operativsystem som ni önskar, eller det ni jobbar med kräver. XP, Vista, Windows 7, eller windows 8. På denna dator installerar vi sedan dom program som ni använder er av. Pyramid Business Express, Visma, Excel, Word eller vilka program det nu än må vara. Sedan ser vi till att denna dator ALLTID är igång, 24/7/365. Det är ingen dator som behövs stängas av för att det låter eller för att det drar en massa ström. Efter att vi har gjort detta så ger vi er ett litet program som ni installerar på vilken dator ni önskar.

När ni sedan ska jobba med er dator så startar ni programmet, och kommer att skriva in ett användarnamn och lösenord. Lite som att logga in på banken. När ni gjort detta så kommer ni att komma in på ert datorskrivbord. Den dator ni sitter vid kommer helt enkelt att se ut som en annan dator. Nu kan ni utföra allt arbete som ni önskar, så fort ni är klar så stänger ni ner programmet. Skulle nu det råka hända något med er dator i hemmet, ni får virus, hårddisken krashar eller än värre den blir stulen. Så kommer ni ALLTID ha all er information kvar. Det ligger nämligen på våra servrar och påverkas överhuvudtaget inte alls av vad som händer er dator i hemmet.

Wow, kanske man tänker nu. Det där var mycket information.

Egentligen så är det väldigt enkelt, men framförallt så är det väldigt säkert. Det är många gånger som vi varit tvungna att rensa datorer från virus, som det funnits bokförning och liknande på. Det är aldrig kul att ligga sömnlös en helg över att man kanske förlorat alla bokförning för ett helt år, eller alla offertmallar man gjort i Excel försvunnit.

Vill du veta mer?

Kontakta oss på Partman så berättar vi gärna mer om hur du byter ut sömnlösa nätter mot en egen IT-avdelning för en låg månadskostnad.